Sopar amb companys de feina

La meva amiga Mònica vol organitzar un sopar per alguns companys de feina. Ella ja fa  gairebé dotze anys que treballa a la mateixa empresa però mai havia organitzat un sopar a casa. Sempre havien quedat per prendre alguna cosa al sortir de la feina, ara s’ha posat de moda això de l’afterwork, i la Mònica diu que ella ja va veure aquesta tendència fa vint anys quan va començar a treballar i ja quedava per prendre alguna cosa al sortir. De fet, els seus companys ja han fet sopars i sortides per dinars però a la Mònica mai li havia interessat aquest tipus de relació amb ells, deia, cadascú al seu compartiment. Ara, està en procés de canvi de normes i una és aquesta.

Així dons ha decidit organitzar un sopar per alguns companys i m’ha demanat ajuda pel menú. Vol una proposta senzilla i que no la tingui  a la cuina durant el sopar  i perdent-se les converses. I la proposta és la següent:

– Tapa de pernil ibèric

– Amanida d’endivia i ravens amb vinagreta de mostassa

– Espaguetis amb salmó marinat i formatge de cabra

– Brownie

-Còctel de la nit: Cosmopolitan

Com que estava preocupada per l’organització, li he proposat també una planificació:

  • La nit abans: preparar el brownie (1/2 hora de preparació, 1/2 de forn). 
  • 2 hores abans del sopar: preparar l’amanida amb la vinagreta apart, preparar la pasta amb el salmó  i el formatge a trossets, tallar el brownie a quadrats i posar-los a una safata (menys d’una hora) 
  • Arreglar-se pel sopar
  • 1/2 hora abans parar la taula i posar la tapa de pernil al mig, deixar les tasses de café o té i les copes i les begudes pels còctels preparats
  • Quan vagin arribar, copa de vi i es comença amb el pernil. Quan tothom està llest a la taula, es porta amanida i pasta tot junt a la taula i la gent es serveix amb la mateixa vinagreta per tot. 
  • Ja queda portar el brownie, fer cafés i els còctels. 

Un èxit assegurat!

Bé, caldria tenir preparat gin-tònic … no hi ha sopar que no ho hagi de tenir previst …