Dinar “La temporada s’acaba”

Hi ha dos cops l’any quan el pas de les estacions es fa sentir de manera especial: el fred de primera hora, la calor del migdia, la pluja inesperada o no, la llum més o menys intensa, els colors de la natura, …. Just ara estem en un d’aquests moments i els nostres hàbits s’adapten a la nova estació, la tardor ens porta la necessitat d’una roba diferent, una manera de passar el temps lliure diferent i naturalment uns aliments diferents.

Avui gairebé podem trobar de tot en qualsevol moment de l’any, els cultius intensius, els hivernacles i el transport ens permet disposar de delicioses fruites i verdures conreades i recollides en qualsevol racó del món. Però de totes maneres seguir l’estacionalitat de la teva zona et permet estar en contacte amb els cicles de la terra i et dóna l’oportunitat de deixar uns aliments i obrir la porta a uns de nous, de trobar-hi el millor sabor i les millors propietats.

Així el final d’estiu significa per mi el final de les albergínies. En una de les meves inspeccions al mercat vaig veure aquesta deliciosa verdura, de les últimes collites que han rebut el sol de setembre i vaig pensar que seria una bona compra per deixar l’estiu i començar a pensar seriosament en la tardor. Aprofitar els últims dies de sol ja sigui a la taula o a la platja.

Albergínia caixa

I per aprofitar-ho a la taula la tria pel dinar La temporada s’acaba ha estat:

– Fusilli amb albergínia, pastanaga, coliandre, nous i formatge.

– Coc de xocolata amb gelat de iogurt.

Safata albergínia

 

Pasta albergínia

Coc mini xoc i gelat iogurt

I aquest és un dels comiats que farem a l’estiu. El proper serà el nostre tradicional dinar final d’estiu que properament us explicaré.

Un bon final per donar pas a un nou principi? I tot canvia per seguir igual.

B&I

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s