Un esmorzar de tardor

Estem encara a la tardor, tot i que el temps ja ha canviat i sembla més aviat hivern. I com estem a la tardor, us volia proposar un dels meus esmorzars preferits, un esmorzar que té ingredients de tardor: ametlles, civada i magrana. Ametlles i civada, tot i ser productes de recollida a la tardor, en trobem tot l’any. Les magranes són típiques d’aquesta època i és difícil trobar-les a les botigues fora de temporada. Quan vaig descobrir les ametlles crues, sempre en tinc un pot a la nevera i és un ingredient imprescindible per algunes receptes i una d’aquestes és l’esmorzar que us proposo avui.

Ametlles

Granola pot i magrana

Us presento doncs l’ Esmorzar de tardor:

– Granola (flocs civada, ametlles, pipes, festucs)

– Magrana

– Llet de civada

La granola és un dels plats que vaig descobrir fa temps en un llibre de cuina primer i en blogs anglosaxons després, tot buscant receptes de civada perquè volia incorporar-la a la meva dieta. Així com les cremes de civada no m’han agradat gens (sobre gustos no hi ha res a dir!), la granola s’ha convertit en un dels meus esmorzars preferits. Personalment intento menjar pocs aliments industrials i poc sucres així que em resultava difícil poder trobar uns flocs de civada que m’agradessin i no sortissin del meu pressupost, la granola feta a casa ha estat un èxit.

Granola safata forn

La granola es conserva molt bé en un pot de vidre durant setmanes així sempre tens un esmorzar a punt. La vaig acompanyar amb llet de civada i amb magrana. La granola ha sigut un gran descobriment, la combinació dels flocs de civada amb les ametlles i la magrana és gairebé insuperable! (Bé, a la primavera en lloc de magrana hi poso maduixes i a l’estiu préssec).

Granola pot i bol

Granola bol

Per acabar l’esmorzar vaig triar un Rooibos amb cítrics, els citrics també són productes que comencem a trobar a la tardor i l’esmorzar havia de lligar!

Heu incorporat vosaltres a la vostra dieta aliments o plats que provenen d’altres tradicions i que ja no podeu deixar de cuinar i/o menjar?

B&I

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s