Idea’m: Berenar amb pomes

Aquí trobareu les indicacions per fer el Berenar amb pomes del blog.

Per la compota de pomes:

5 pomes

1 got d’aigua

1 culleradeta de canyella

Pomes

Pas 1. Pelar les pomes i fer-les a trossos

Pas 2. Posar-ho al foc amb l’aigua

Compota poma

Pas 3. Deixar-ho coure durant una mitja hora. Anar-ho vigilant i afegir una mica més d’aigua si cal. La poma ha de quedar gairebé desfeta. Afegir canyella per aromatitzar cap a la meitat del temps.

Pas 4. Posar-ho en pots. Deixar refredar.

Compota pots

En surten 2 pots mitjans.

Variacions: Afegiu sucre a la compota si voleu un gust dolç com una melmelada, podeu posar sucre blanc o moreno. Jo he afegit canyella per aromatitzar, podeu posar vainilla o pell de llimona.

Conservació: Si voleu conservar-ho fer el buit ja sigui posant el pot al revés fins que es refredi o posar-ho al bany maria.

 

Per les galetes de compota de poma i civada (*):

1 tassa de flocs de civada

1 tassa de farina integral

2 cullerades soperes de melassa de civada

1/4 tassa d’oli

1 pot de compota de poma

ametlles per decorar

Pas 1. Encentre el forn i preparar una safata amb paper de forn.

Pas 2. Posar en un bol els ingredients i anar barrejant. Primer compota i flocs, afegir oli, afegir melassa i finalment afegir la farina.

Prep civada melassa

Pas 3. Barrejar-ho tot.

Prep compota

Pas 4. Fer boles amb la massa, posar-les a la safata, aplanar-les amb la ma i decorar-les.

Pas 5. Forn a 180º durant 10-15 minuts.

Pas 6. Deixar-les refredar.

En surten unes 10 o 12.

Galetes 2

Alternatives: Jo faig servir farina integral però posa-la blanca si ho prefereixes. Pots barrejar panses a la massa abans de posar-la al forn si t’agraden. Pots decorar-les amb nous, pistatxos o deixar-les sense res.

B&I

(*) Inspirat en una recepta de l’Eva Arguiñano.